Dirigent:
Bertie van Sevenbergen
Lindenlaan 5
3471 CV  Kamerik
Telefoon 0348 40 28 56 / 06 13 43 99 11

Muziek met Bertie !

Na mij eerste orgellessen werd ik al snel ingezet om het koor van mijn vader te begeleiden. Het was een kleine stap, na vele jaren in het kinderkoor gezongen te hebben, de leiding over te nemen van het kinderkoor. En zo werd het heel vanzelfsprekend om in 1980 te gaan studeren aan het Rotterdams Conservatorium. Ik studeerde orgel bij André Verwoerd en Bernhard Winsemius. Daarnaast studeerde ik ook piano bij Elly Salomé. Deze twee prachtige instrumenten leerde ik bespelen. Vele concerten heb ik gegeven en koren begeleid. Maar ik wilde meer. Het zingen bleef lonken. En zo studeerde ik, buiten het conservatorium,  zang bij Barbara Endendijk en Frans Huijts. Vele dirigeercursussen volgden en zo vond ik al snel de eerste koren die ik mocht leiden.

Na vele jaren werkzaam als musicus verliet ik in 1997 Nederland, om met man en dochter te gaan wonen in Zuid-Korea. Ik liet een bloeiende lespraktijk en koren zonder dirigent achter om een nieuw leven op te bouwen in het buitenland. Daarna volgde Brazilië, waar ik de wereld van de Bossa nova leerde kennen.

Sinds 2005 ben ik weer terug in Nederland.  In Brazilie en Korea kon ik vrij musiceren, maar hier pakte ik mijn oude liefde weer op, les geven. Want wat is het leuk om les te geven! 

Het was ook fijn om weer lessen in Nederland te kunnen nemen. Arrangeren voor koren, lichte muziek, cursussen kinderkoor enzovoort.


Projectkoor "De Poldermodellen"

Sinds 2008 ben ik dirigent van "De Poldermodellen". een gemengd koor met 65 leden afkomstig uit Loenen aan de Vecht en omstreken. Elke donderdagavond wordt er met veel plezier gewerkt aan bekende popsongs, bekende en onbekende klassieke werken uit alle eeuwen. 

Het grote koor zingt vol enthousiasme en geeft minstens één keer per jaar een groot concert.


 

Het Caeciliakoor 

Het Caeciliakoor uit Harmelen leid ik alweer sinds januari 2006. Elke dinsdag oefenen we de liederen die we in de viering op zondag gaan zingen. Wat een inzet krijg ik van mijn mensen! Ze zijn ze er elke repetitie, zingen in de zondagsviering, maar zijn er ook in de rouwvieringen die wij graag goed verzorgen voor de familie van de overledene. En gaat u trouwen, dan komen ze graag zingen!


Kinder- en tienerkoor "De Bavonootjes"

Al weer 10 jaar geleden werd ik dirigent van het kinderkoor "De Bavonootjes". Veel kinderen hebben leren zingen. Veel kinderen hebben een mooi kettinkje mogen ontvangen als 5-jarig lid en de eerste heeft inmiddels haar 10-jarig jubileum mogen vieren! Toen bleek dat de kinderen die naar middelbare school gingen graag een eigen koor wilden starten zijn we in 2011 begonnen met het tienerkoor. Inmiddels is dit een volwaardig, prachtig zingend koor.